Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

1 KG Macadamia Noten Naturel Guatamala

€ 27,95 (inclusief btw 6%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 170-549
Omschrijving

Herkomst Guatamala

Rauwe macadamia noten zijn een lust voor de echte notenliefhebbber! De unieke rijke en romige smaak van de macadamianoot is onvergelijkbaar. Deze knapperige noten zijn ideaal als snack of als toevoeging aan bakproducten of hartige gerechten. Macadamianoten zitten vol vezels en gezonde enkelvoudige onverzadigde vetten.

Gezondheidseffecten van rauwe macadamianoten

1) Gezonde vetten: bijna 80 procent van de vetten in macadamia's zijn enkelvoudig onverzadigd. Ze helpen hiermee de LDL cholesterol niveaus te verlagen en beschermen tegen hartziekten. Macadamianoten zijn een van de weinige voedselbronnen die palmitinezuur bevatten, een enkelvoudig onverzadigd vet dat mogelijk metabolisme verbetert en de opslag van lichaamsvet reduceert.

2) Antioxidanten krachtbron: Zoals alle andere noten en zaden vormen macadamianoten een uitzonderlijke bron van flavonoïden en tocoferol (vitamine E). Deze beschermende antioxidanten kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen en voortijdige veroudering voorkomen.

3) Rijk in vezels: Honderd gram rauwe macadamianoten bevat drie gram voedingsvezels, hetgeen overeenkomt met 11 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels. De vezels in macadamianoten bevorderen een gezond spijsverteringssysteem.